Vračilo blaga
14-dnevna politika vračila na vse rezervni deli
14 dnevi

Imate pravico do vračila v 14-ih dneh po prejemu svojega katalog avtodelov

Več

Plačilo

V naši avtodeli spletni trgovini so na voljo naslednji načini plačila

 • Kupite rezervni deli in plačajte z kreditne kartice – MasterCard, Visa, American Express
 • Paypal vam omogoča hiter nakup avtodeli – PayPal
 • Kupite rezervni deli s standardno predplačniško metodo – Bančno nakazilo

Več

Dostava

Po oddaji svojega naročila v naši rezervni deli trgovini, lahko izberete svojega kurirja

DHL, GLS in UPS dostavijo vaše naročilo rezervni deli priročno na vaš dom ali v delavnico
Brezplačna dostava za naročila nad 140 €

Več

Slovenija
 • euautoteile.de v Nemčija Deutschland
 • euautoteile.at v Avstrija Österreich
 • euautoteile.ch v Švica Schweiz
 • euautopieces.fr v Francija France
 • flags_img_alt_it Italia
 • euautorecambios.es v Španija España
 • euautoczesci.pl na Poljska Polska
 • euautopiese.ro v Romuniji România
 • euautoonderdelîn.nl na Nizozemska Nederland
 • euantallaktika.gr v Grčija Ελλάδα
 • euautopecas.pt na Portugalska Portugal
 • euautoonderdelen.be v Belgija België
 • euautodily.cz na Češka Česká republika
 • eualkatresz.hu na Madžarska Magyarország
 • eurobildelar.se na Švedska Sverige
 • euavtochasti.bg v Bulgarija България
 • euautodele.dk na Danska Danmark
 • euvaraosat.fi na Finska Suomi
 • euspares.co.uk v Velika Britanija United Kingdom
 • euroautodiely.sk v Slovaška Slovensko
 • euautoosad.ee v Estonija Eesti
 • euautodalys.lt v Litva Lietuva
 • euautodalas.lv v Latvija Latvija
 • euautodeler.co.no na Norveška Norge
0,00 € #
Registrirajte
Prijava se

Vpišite Vašo e-poštni naslov in geslo

Pozabljeno geslo?

Nimate računa na EUavtodeli.si? Registrirajte, v manj kot 1,5 minuti.

0,00 € #
EUavtodeli.si - Hotline und Support.
Več kot 1.000.000 rezervnih delov Več kot avto deli
×
×

Splošna določila in pogoji

Potrošnik je vsaka fizična oseba, ki vstopi v transakcijo za namene, ki v veliki večini niso povezani s kakršnimkoli njenim poslovanjem ali samostojno poklicno dejavnostjo.


Naslednja splošna določila in pogoji veljajo za vse nakupe, opravljene prek spletne trgovine www.euavtodeli.si. S klikom na gumb "Nakup" (zavezujoče naročilo) se veljajo naslednji pogoji glede prodaje, dostave in plačila ter pogoji Wemax Group GmbH & Co.KG (»mi«), ki se lahko uporabljajo za naslednje pogodbeno razmerje med nami in kupcem ("vami").

1. Izvedba naročila

Izdelki, zastopani v spletni trgovini, se ne štejejo za pravno zavezujočo ponudbo, ampak gre za brezplačni spletni katalog. S klikom na gumb "Kupite zdaj" oddate naročilo za blago v košarici. Potrditev vašega naročila se obdela takoj, ko je bilo naročilo oddano in ga ni mogoče obravnavati kot glavni razlog za sprejem pogodbe o nakupu.


Naše podjetje sprejme vaše naročilo, ko ste prejeli potrditveni e-mail glede vašega naročila ali ko gre za neposredno odpremo vseh naročenih izdelkov v dveh ali več dneh. Vaša naročila bodo shranjena po sklenitvi pogodbe. Če ste izgubili dokumente glede svojega naročila, nas prosimo kontaktirajte po elektronski pošti ali telefonu in poslali vam bomo kopijo podatkov o vašem naročilu.

2. Preklic naročila

Potrošniki (§ 13 BGB - Nemški državljanski zakonik) imajo v zvezi s spletnim nakupom zakonsko pravico do odstopa od pogodbe skladno z naslednjim poukom.

Pravica do odstopa od pogodbe za potrošnike

Imate pravico, da v roku 14 dni prekličete to pogodbo brez navedbe razloga.

Odstopni rok je 14 dni od dneva, ko ste vi ali nekdo tretji, ki ste ga določili, ki pa ni prevoznik, sprejeli zadnje blago.

Za izvajanje vaše pravice do odstopa od pogodbe nas (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]) morate z jasno izjavo (npr. pismo poslano s pošto, faks ali e-pošta) obvestiti o vaši odločitvi, da preklicujete pogodbo. Za to lahko uporabite priložen vzorčni obrazec, ki pa ni predpisan.

Za upoštevanje odstopnega roka zadostuje, da sporočilo o izvajanju pravice do odstopa od pogodbe odpošljete pred odstopnim rokom.

Posledice preklica

Če prekličete to pogodbo, vam moramo vsa plačila, ki smo jih dobili od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi vaše izbire drugačne dostave, kot jo ponujamo kot ugodno standardno), vrniti takoj in najkasneje v roku štirinajst dni od dneva, ko smo prejeli sporočilo o preklicu te pogodbe. Za vračilo denarja uporabljamo enako plačilno sredstvo, kot ste ga uporabili pri prvotni transakciji, razen če smo se z vami izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru vam ne obračunamo stroškov tega vračila denarja.

Za blago, ki se ga lahko normalno vrne s pošto, velja:

Vračilo lahko zavrnemo dokler ne dobimo blaga nazaj ali dokler nam ne dokažete, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kaj je prej.

Vi morate blago takoj in na vsak način najkasneje štirinajst dni od dneva, ko ste nam sporočili preklic te pogodbe, poslati nazaj ali izročiti na naslednji naslov: Autodoc GmbH (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Deutschland.

Rok je izpolnjen, če odpošljete blago pred pretekom roka štirinajstih dni. Neposredne stroške vračanja blaga nosite vi sami.

Za blago, ki se ga ne da poslati s pošto (npr. rezervni deli, ki se jih ne more dati v paket) velja:

Stroške eventualne izgube vrednosti blaga morate plačati samo, če ta izguba vrednosti ne izhaja iz nujnega preverjanja kakovosti, lastnosti blaga in načina delovanja.

– Konec pouka o pravici do odstopa od pogodbe –

Vzorčni obrazec za preklic

(Če želite preklicati pogodbo, prosim izpolnite ta obrazec in nam ga vrnite)

– Na: Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]
– S tem preklicujem /o (*) pogodbo, ki sem / smo (*) jo sklenili o nakupu naslednjega blaga (*)/ izvajanju naslednje storitve (*)
– Naročeno dne (*) / prejeto dne (*)
– Ime potrošnika / potrošnikov
– Naslov potrošnika /potrošnikov
– Podpis potrošnika / potrošnikov (samo pri papirnem obvestilu)
– Datum
________
(*) neustrezno prečrtajte.

Izjeme pri pravici do odstopa od pogodbe

Obstajajo zakonske izjeme za pravico do odstopa od pogodbe (§ 312g BGB), kjer si pridržujemo, da se nasproti vam sklicujemo na naslednji predpis: pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri pogodbah za dostavo blaga, ki ni v naprej narejeno in za izdelavo katerega je potrebna izbira ali določilo potrošnika ali je jasno prilagojeno potrebam potrošnika.

Pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri dostavi blaga, kadar je to po dobavi na osnovi sestave neločljivo povezano z drugim blagom.

Poleg tega vas opozarjamo na to, da nam morate po § 357 odstavek 7 št. 1 BGB povrniti izgubo vrednosti, ki je nastala pri ravnanju z blagom, ki ni bilo potrebno za preverjanje kakovosti, lastnosti in načina delovanja. Sodna praksa je, da se tudi vgradnja avto delov ne smatra kot nujna.

3. Stroški pošiljanja blaga in dostave

Stroški pošiljanja znotraj Sloveniji

Standardni stroški pošiljanja v Sloveniji znašajo 9,95 €, za naročila do 140,00 €.


Za naročila nad 140,00 € velja brezplačna dostava (razen za pošiljanje v druge države ali pošiljanje posebnih (Zamenjava blaga) ali velikih izdelkov).


Ob plačilu naročila z uporabo takšne plačilne metode kot je PayPal-a, Bančno nakazilo (plačajte vnaprej) ali kreditno kartico, ni dodatnih stroškov.


Stroški pošiljanja izven Slovenije

Cene, označene za pošiljanje v naslednje države, so veljavne, ne glede na vrednost naročila in jih je zato vedno potrebno plačati.

9,95 € za Slovenija

Dodatni stroški za dostavo velikih izdelkov

Veliki izdelki vključujejo naslednje izdelke: baterija, katalizator, razdelilec, dušilec, dirkaške izpušne cevi, pragovi, krila, rezervoar za gorivo, spojler, priključek za prikolico, prednji okrov, notranji pokrov notorja, pokrov motorja, izolacija motornega prostora in odbijača.


Dostava velikih izdelkov v Sloveniji se ne izvaja!


Dostava velikih izdelkov znotraj Nemčije:
- ob dostavi takšnih izdelkov, kot je stroški pošiljanja kolektorja, katalizatorja, dušilca, dirkaških izpušnih cevi, znaša dodaten strošek za dostavo velikih izdelkov 5,00 €;
- ob dostavi takšnih izdelkov, kot je baterija, pragov, rezervoarja za gorivo, kril, spojlerja in odbijača, znaša dodaten strošek za dostavo velikih izdelkov 10,00 €;
- za dostavo takšnih izdelkov, kot je sprednjega okrova, priključka za prikolico (kljuka), pokrva motornega prostora, pokrova motorja in izolacije motornega prostora, znaša dodaten strošek za dostavo velikih izdelkov 15,00 €.


Dodaten strošek za dostavo velikih izdelkov v druge države:

Avstrija: 26,95 €
Belgija: 26,95 €
Češka: 20,95 €
Danska: 36,95 €
Francija: 36,95 €
Italija: 46,95 €
Luksemburg: 26,95 €
Nizozemska: 26,95 €
Slovaška: 30,95 €
Švedska: 46,95 €
Švica: 26,95 €

Pozor!

Dostava velikih izdelkov v države, ki niso navedene zgoraj, se ne izvaja. Dodatni stroški za pošiljanje velikih izdelkov se nanašajo na vsak izdelek, naveden v naročilu.


Vse zgoraj navedene cene vključujejo 22% davek na dodano vrednost.

Varno naročilo

Z možnostjo varnega naročila imate možnost podaljšanja standardne pravice do odstopa. Za majhno, pavšalno plačilo 3,95 € na naročilo vam nudimo povračilo celotnega zneska in brezplačno vrnitev pošiljke v 100 dneh brez navedbe razloga. To možnost je mogoče izbrati v zadnjem koraku procesa naročila (»Potrdite«). Za koriščenje te možnosti mora biti izdelek v originalnem stanju in ne sme biti poškodovan, pritrjen ali nameščen. Možnost varnega naročila ne nadomešča ali krši vaše pravice do odstopa. Možnost varnega naročila velja le za eno vračilo na naročilo. Takoj ko bomo prejeli vaš nadomestni del, ga bomo skrbno pregledali. Če bo izdelek ustrezal prej omenjenim kriterijem, vam bomo povrnili vrednost izdelka ali pa bomo izdelek zamenjali z drugim – odvisno od vaših želja. Opomba: Varno naročilo ne velja za velike izdelke, stare avtodele kot del zamenjave povratnega artikla ali pnevmatike. Poleg tega pogoji varnega naročila ne veljajo za izdelke iz drugih naročil, ki so bili opravljeni brez izbire možnosti varnega naročila.

4. Določila glede plačila

Bančno nakazilo (Plačilo vnaprej):

Z izbiro tega načina plačila se zavezujete, da boste sredstva nakazali na naš bančni račun, naveden v e-pošti za potrditev naročila, ki jo boste prejeli ob oddaji naročila. Po prenosu denarja, morate v polje “Namen plačila” vnesti številko naročila, ki je bila predhodno navedena v e-pošti za potrditev naročila. Pošiljanje naročila se izvede, ko plačilo prispe na naš bančni račun. Praviloma rok za prenos denarja ne znaša več kot 3 delovne dni.

Kreditna kartica:

Ko ste izbrali način plačila, ki vključuje uporabo kreditne kartice, in pritisnili na gumb "Nakup", boste preusmerjeni na varno stran, kjer morate vnesti podatke o kreditni kartici in potrditi nakup. Sredstva z vaše kreditne kartice bodo sproščena, ko banka potrdi plačilo.

PayPal:

Ko ste izbrali plačilo prek PayPal-a in kliknili na gumb "Nakup", boste preusmerjeni na varno stran, kjer morate navesti uporabniško ime in geslo vašega računa PayPal ter potrditi plačilo. Prenos poteka brez dodatnih stroškov.

5. Lastništvo

V skladu z veljavno zakonodajo je blago v naši lasti, dokler ni izvedeno plačilo v celoti.

6. Garancija

Garancijska doba za blago je 2 leti od datuma prenosa blaga. Blago, ki je poškodovano zaradi naravne obrabe in nepravilne uporabe ali neustreznega vzdrževanja ni predmet garancijske storitve.


Garancija ne velja, če obstajajo napake in/ali poškodbe, ki so posledica neprimerne in/ali nepravilne uporabe/montaže, neupoštevanja navodil za delovanje, nepravilne in/ali zanemarjene uporabe.


Blago ni predmet garancije v primeru, če se vi ali druge osebe, ki jih nismo pooblastili, na kakršenkoli način vmešajo v delovanje in/ali proces popravila blaga, s čimer se posledično poveča okvara in/ali poškodba.


V primeru zavarovanja imate pravico, da zahtevate odpravo napak ali dobavo blaga brez okvar (odprava napak). Če je izbrana metoda odprave napak povezana z neustrezno visokimi stroški, je zahteva omejena, v skladu s preostalo možnostjo.


Kot del dobave blaga brez napak, se lahko opravi zamenjava z izdelki višje kakovosti z določenimi lastnostmi, če je to smiselno.


Nadaljnje pravice, zlasti glede prenehanja pogodbe o prodaji ali znižanja cene, so možne le po preteku omejenega časovnega obdobja za odpravo okvare ali po dveh neuspešnih poskusih odprave napak. Če poleg garancije našega podjetja obstaja tudi garancija proizvajalca, je to navedeno v opisu izdelka. Ta garancija velja le za relevanten izdelek.

7. Določbe glede odgovornosti

Določbe o pravni odgovornosti se nanašajo na pogodbeno razmerje med našim podjetjem in kupcem, v skladu z veljavno zakonodajo.

8. Pravilnik o recikliranju/odlaganju baterij

Naše podjetje je povezano z globalnim sistemom za recikliranje. Na vašo zahtevo vas bomo obvestili o najbližjih javnih zbirališčih (centrih za sprejem in recikliranje odpadkov), ki so najbližje vašemu domu, v katerih se v skladu s postopkom pakiranja izvaja brezplačno odlaganje odpadkov.


Baterije vsebujejo plemenite kovine, ki so škodljive za okolje, vendar jih je mogoče reciklirati. Rabljene baterije je potrebno odlagati ločeno od drugih odpadkov. V skladu z veljavno zakonodajo so podjetja, ki prodajajo baterije, dolžna prevzeti rabljene baterije nazaj, potrošniki pa so dolžni rabljene baterije prinesti na ustrezno zbirno mesto.


Baterije, ki zahtevajo ustrezno odlaganje, so označene s posebnim znakom, ki sestoji iz prečrtanega smetnjaka na kolesih.


garbage

Simboli onesnaževalcev se nahajajo neposredno pod sliko smetnjaka:
- Pb - svinec, če vsebuje več kot 0,004 odstotka svinca;
- Cd - kadmij, če vsebuje več kot 0,002 odstotka kadmija;
- Hg - živo srebro, če vsebuje več kot 0,0005 odstotka živega srebra.


Za ustrezno odlaganje nam lahko kupljene baterije pošljete nazaj. Prosimo pošljite predplačniški paket z oznako "Odlaganje baterij" na Wemax Group GmbH & Co.KG, Französische Straße 12, 10117 Berlin.

Pozor!

Električne naprave in elektronika se ne smejo odlagati skupaj z gospodinjskimi odpadki. Potrošniki lahko stare električne aparate odložijo na ustreznih zbirališčih (centri za sprejem odpadkov in recikliranje).

9. Sprejem olj za motorje z notranjim izgorevanjem in olj menjalnikov

V skladu s splošnimi pravnimi obveznostmi sprejemamo odpadna olja motorjev z notranjim izgorevanjem in olja menjalnikov, pri čemer je potrebno opozoriti, da smo upravičeni sprejeti uporabljena olja, oljne filtre in mastne odpadke, ki nastanejo zaradi zamenjave olja, v vseh možnih velikostih in samo enkrat, na pravni naslov, naveden spodaj.


Plačamo le za odstranjevanje odpadkov, vse transportne stroške do našega zbirnega mesta odpadkov, plača potrošnik. Poleg tega vas v tem primeru prosimo, da se pozanimate o posebnih pogojih transporta nevarnega blaga prek poštne dostave.

Naslov:

Wemax Group GmbH & Co.KG
Französische Straße 12
10117 Berlin


Trgovski register: HRA 46262 B, sodišče primarne pristojnosti Berlin-Charlottenburg
Davčna številka (identifikacijska številka davkoplačevalca): DE281524971


E-mail naslov: [email protected]
Spletna stran: www.euavtodeli.si

Berlin, november 2016